9.3.2015

Löytöjä, osa 1



Otsikko piti kirjata maininnalla ''osa 1'', koska en usko yllättävien ratkaisujen jäävän tähän. Eikä nämä olleet ensimmäisetkään, mutta harvat taltioidut. Moniakaan remontti-/rakennusratkaisuja ei enää edes pane merkille, kun on jo tottunut että mistä vain voi löytyä mitä vain.

Tässä pari hyvää esimerkkiä omintakeisista ratkaisuista. Ylemmässä kuvassa näkyy keittiön yksilasinen pikkuikkuna, jonka olemassaolosta en edes ollut tietoinen, ennenkuin minulle mainittiin, että tuossa kohtaa on ikkuna. Kun keittiön hutera komero purettiin pois, ajatuksena tehdä vankempi komero tilalle, kaapin takaa todella paljastui pieni ikkuna. Ikkunaa vasten olleet villat olivat mustuneet ikävästi, joten arvelin myös ikkunan ympäryksen olevan laho. Toisin kävi, nimittäin hirret olivat täysin siloiset. 

Toisen kuvan komero on makuuhuoneen vaatekaappi/-huone. Vasemmassa päädyssä on ovi, mutta tapettien alta löytyi myös toinen. Jossakin vaiheessa on ollut ilmeisen tärkeää saada ovi päätyyn, kun vanha ovi oli tapetoitu piiloon. Komeron yläreunaa kiertävät ilmeisen vanhat listat, joten olen pohtinut, että kuinkahan tyypillinen tällainen komero on kauan aikaa sitten ollut. Olin kuvitellut, että esimerkiksi vaatteita säilytettiin vain irrallisissa vaatekomeroissa. 

Muita löytöjä on ollut myös mm. pönttöuunin saumakohta lattiassa ja lautaseinä keskellä hirsitaloa, jonka esiin kaivuun myötä hoksasimme, että työhuoneemme ja makuuhuoneemme ovat olleet aiemmin yhtenäistä salia. Harmillista vain on, että huoneen kahtiajaon yhteydessä on ilmeisesti myös takka/takat jouduttu purkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti